Rulada de biscuiti (by Doamna Dia)

de nadina73 in Dulciuri, 10 Dec 2010 | 7224 vizualizari

 

Dia ,mi-au ramas ochii la rulada ta de biscuiti ,asa ca am pus in practica si eu. Super buna ,multumesc tare mult Dia, pup (vezi reteta aici http://www.bucataras.ro/retete/14424/rulada-cu-biscuiti.html),cu putine modificari, ce-i drept

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 200 g rahat(sincer ,nu l-am masurat,dar am pus)
  • 2 foi de napolitane
  • 2 cani de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 450 ml lapte(Dia a pus apa)
  • esenta de rom
  • 1 mana de nuci prajite
  • 1/2 pachet de unt
  • Glazura:
  • 1/2 ciocolata neagra
  • 2-3 linguri frisca sau smantana dulce
  • Decor :
  • bombonele aurii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de biscuiti (by Doamna Dia):

Se zdrobesc biscuitii,nu foarte marunt ca mine,sa ramana si bucati intregi. Nucile se prajesc putin-optional (da un gust mai bun) Rahatul se taie bucatele mici cu un cutit trecut prin zahar pudra (se taie mai usor si nu se lipeste asa tare)

Se caramelizeaza zaharul(sa nu se arda) dupa care se stinge cu lapte sau apa. Se lasa sa se topesca tot caramelul in lapte , se adauga si untul , dupa care se pune peste biscuiti sfaramati si amestecati cu nucile, cacao , romul si rahatul taiat bucatele mici

Se pune jumatate din compozita de biscuiti caldutza  pe o foaie de napolitana si se lasa putin sa se inmoaie foaia,dupa care se ruleaza cat de cat strans si se pune glazura.

Glazura:

Se topeste ciocolata cu frisca pe soba dupa care se glazureaza ruladele. Se decoreaza cu bombonele sau nuca

PS:Dia , tin sa-ti spun ca in ziua in care am facut ruladele s-au si terminat de mancat. Deci concluzia, felicitari nota 10 Dia

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de biscuiti (by Doamna Dia)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

MIUTA 1

15.12.2010, 11:30

Cred ca e delicioasa,arata foarte bine,5 furcu

Bucataras Medi 1

15.12.2010, 18:17

Am admirat-o la Doamna Dia , acuma mananc de la doamna Nadina ..............

Crista_Luca 1

15.12.2010, 21:48

ce bine arată!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi